Jsou slova, co nikdo neříká
věty, co nikdo nesloží.
Když poví je osoba jedinná
slov víc slyšet si zaslouží.
Povídat čisté,
bez příkras pohádek
umět se podívat,
do časů nazpátek.
Potom se podívat v širou tu dál.
nejenom slova život nám dal.
Někomu povídat, kdo touží slyšet
básně tak psát, i složit píseň.
Někomu,
kdo ví.
Ví to?
Odpoví ten čas?
Slova jsou někdy hercem a někdy v hejnech do hromu. Nezáleží tolik na významu, ale na moudrém sluchu.
23.02.2022 01:04:57 | šerý
Magie slova zalezi na tom, jal ho kdo vnímá. To je fakt. Nekomu může to samé znít naprosto odlišně...
23.02.2022 01:08:55 | Protos1182
Pěkné verše....slovem můžeš ublížit ale i pohladit....Ty jsi pohladil .-)
22.02.2022 19:10:41 | Jarunka
Slova jsou mocná.
22.02.2022 17:08:13 | Friday
Ano. Umí pohladit, i ublížit
22.02.2022 17:09:14 | Protos1182