Sbírka: Vzdoromládí
V životě jsem nebyl
tak zesláblý mlčením,
jako pod okapem
letošního roku.
Kroky jsem litoval,
které vedly mě stranou
života a štěstí
k hlíně neúrodně bledé.
Kurvo,
v očích máš
tisíc hadů z ráje.
nestoudnice,
pod praporem rozkroku
vlečeš stádo svých pokušenců
a já jak beran
mezi nimi jdu.
Hlavu mám zkrvavenou od zdí.
Asi jsem hledal něco jiného.
Nikdy mi nebylo
tak smutno z mlčení,
jako letošního léta.
Semínka trav v mé hlavě
umírala a chladla.
24.9.1987