karty vynést na stůl
z bot si setřít prach.
Maska hráče pokru.
Pod ní schován strach.
Být a nebo zahrát,
s trumfy hru falešnou.
Pod fasádou mysli
toulat se za slečnou.
Zdát se to jako klam
někomu na oko se může.
Pod maskou hráče
vykvetla duhová ta "růže".
Kvete, a květ jí voní
pečovat zahradník.
Ten stále musí o ní.
A nezklamat.
Květina je pro něj vším
co malý princ nad růží
U stolu tiše sním
a z desky si smítka odmetám.
☆