Potkal jsem malíře.
Namaloval obraz,
na ktrém svítilo
slunce skrze
mraky z popela.
Potkal jsem spisovatele.
Napsal román o
temnotě světa
v lidských srdcích
i v jeho duši.
Potkal jsem sochaře.
Vytesal sochu z
mramoru, v podobě
hrdiny, který padl
na vítězném poli.
Potkal jsem zpěváka.
Zpíval píseň o
časech dávno minulých,
o ženách i o mužích
a o radosti z žití.
Potkal jsem básníka.
Skládal báseň, kterou
neměl nikdo číst.
Byla o člověku
a o lásce k němu.
Potkal jsem člověka,
který chtěl něco říct světu.
Nikdy však něvěděl,
jak To vyjádřit.
Proto maloval, psal, tesal, zpíval a básnil.