Anotace: Oblíbené téma o čase, kdy podzim shodí listí a začne být studený. Vracel jsem se k němu i v dalších časech.
Sbírka: Vzdoromládí
Přišel čas svařeného vína
a ospalých veršů
a žen po nahých večerech
a na portálech chrámu.
Nastala doba nervózního třesu
v předpokoji
jisker noci.
V dětství mi chutnal šťovík
a vůně pivoněk
a teď se obraz zúžil
nevidím nic,
co nechci.
Už se zase svlékáš,
Horečko
ve fialovém stínu.
Přišel čas svařeného vína.
Jednou budu tak moudrý,
že neuvidím
VŮBEC NIC.
10.10.1987
nastala doba nervózního třesu
v předpokoji
jisker noci ... je 35 let po roce 1987, a vidím, jak na významu vůbec, ale vůbec neztrácí
04.03.2022 13:56:50 | Vivien