Dnes rád se dívám na růže.
Ty neměl jsem co dítě rád.
Připadaly mi pyšné,
příliš dokonalé snad.
Tak pyšně voněly
nepřístupné za trny svými.
Však dnes mám je rád
o to více snad.
Co první pohled přináší
se často tříští zkušeností,
cestou k dospělé přítomnosti,
v níž hrdost není pýcha
a než miliony slov
často lepší je minuta ticha
za slova i za myšlenky, co mimo padly
kamsi vedle růže do bláta.
K té růži, co má trnů jako hloží,
a co se nikdy nepokoří
tiše voníc dál,
tam, kde včera ještě
holý plot jen stál.
Mám dvě růže v zahradě.
Těším se až rozkvetou.
Medovými květy svými
mě do vzpomínek povedou.