Sbírka: Vzdoromládí
Návrat je bolestný
a jeho každodennost
bolí jak pokažené zuby.
Prohrabávám včerejšek,
abych našel zítřek.
Jsem přervaný dnešní den.
Bolest duše,
kterou podle vědy nemám
je bolest obav a hledání.
Bojím se,
že stvořím
chromý zpěv.
10.10.1987