stohy časopisů
lesklé povrchy odráží
naději
vedle sedí dívka
čte neznámou knihu
nečte žádnou knihu
už tam není
ani já už tam nejsem
už jsem jinde
to místo neznám
někde mimo
mimo svět
mimo veškeré chápání
jen mimo
pak se vracím
ona tam pořád sedí
čte
viděl jsem ji na protějším chodníku
ale to nebyla ona
jsem rád, že to nebyla ona
tajně jsem v to doufal
dlouho už to trvat nebude
otáčí stránku
čte poslední dvě slova
a pak vrací knihu mezi ostatní
které nemají lesklý povrch
posbírá své věci a jde
já začínám psát o stozích časopisů
za chvíli budu taky pryč
celá situace je mi záhadou
kdo myslíte,
že odešel první?