Sbírka: Vzdoromládí
V rozkroku s cigaretou a zdí
pro tmu
a pro oheň
zároveň otevírám
a při tom obrňuji
chvění a doteky
jenom tím vzácným
jenom tím drahocenným
a pěna
právě to, čím mluvím
k začouzené stěně
a k cigaretě,
sny, které oslepují,
ohlušují,
sny tvořícími.
16.10.1987