~~~~~~~
Nemá ráda...
smutek a samotu
stmívání,zlé snění
možná i nahotu,
nemá ráda mlhu
nemá ráda déšť
a nemá ráda slzy.
Tak proč teď pláčeš?
Mlha schová stromy
pokryje celý kraj
ona sedí u piána
říká si...už hraj...
a najednou slyší
tóny tajemné
tak prý piští myši
a ona šeptá.. „né”.
Přišla za ní kočka
jako noc černá
zelená má očka
ona ji nezná,
lehce ji pohladí
po černém kožíšku
kočka ji ukáže
chycenou myšičku.
Ta myška je z plyše
ona se teď směje
a ten smutek utek
kočka v rukou hřeje.
Já končím povídání
o myši a strachu
a stopy od té myši
jsou dávno v prachu...
Ale je tu pes.
~~~~~~~~