Po dešti.
Je po dešti, spánkem tichou ulicí
zní kroky naléhavé, spěchající;
ozvěna, tříští se mezi domy
a ztrácí se v prázdných uličkách.
Deštěm omyté a ospalé stromy
větvemi zívají a sní o hvězdách.
Noční vánek proběhl ulicemi
a v kalužích způsobil vlnobití,
mraky se ztratily, měsíc svítí,
milován hvězdami všemi.
Kroky se vzdalují, s nimi i naléhání,
láska lásce se neubrání
a roste novými nadějemi.
Přečteno 177x
Tipy 18
Poslední tipující: Jarunka, Friday, mkinka, Vědma, Krásnoočko, Amonasr, šerý, Psavec, Sonador
Komentáře (8)
Komentujících (7)