Velbloud a had
Anotace: Báseň inspirovaná prázdnou krabičkou Camelek. (2016)
Slunce svítí skrz můj skelet
vezu se na hrbu velblouda
v hlavě dým, na srdci šelest
do pouští jsem se s ním zatoulal
Jako Buddha svatou poutí
procházím já se svým velbloudem
pouštní had svým tělem kroutí
mám pocit, že nikam nedojdem
Tři zvířata, oni a já
dva zuby pod kůži vryly se
jeden z nás teď k zemi padá
hadí jed do těla vpíjí se
Slunce pálí jako ďábel
protíná kůži mou paprskem
velbloud a had – Kain a Ábel
smrt číhá v sevření bratrském
Padám k zemi k smrti znaven
mé tělo tu leží vyprahlé
ještě než se stanu bláznem
mé oči už budou vyhaslé
Dvě mršiny duny střeží
oáza na míle vzdálená
jedna v hadím hrobu leží
druhá je žárem zla spálená
Přečteno 149x
Tipy 8
Poslední tipující: Krásnoočko, Marten, Psavec, Sonador, šerý, mkinka
Komentáře (5)
Komentujících (3)