pomalu
už se to nestává
ale dnes opět
jsem málem zapomněl
vyzvednout si výplatu
no
trápit se tím nebudu
když už mě hřeje v kapse
ale zase další nepříjemnost
jak otvírám branku
opodál v plotě
díra
vcházím do domu
nenechám se tím rozhodit
chvíli sedím v křesle
přemýšlím
jen tak
o ničem
začínám rozdělovat peníze
domácnost
ostatní věci
pomalu čas
na večeři
chystám talíře
příbory
vyndávám pečeni
nasávám vůni
krátím čas
hraju kostky
žena konečně přichází
už jsem se bál
že ji dnes neuvidím
nakládá na talíř
odchází
zřejmě má své dny
kdo nemá?
tím se zaručeně nenechám rozhodit
druhý den to samé
mám zvláštní pocit
že v tom bude ještě něco
mluvím na ni
nevnímá
co říkám
dělám
i nedělám
pomalu čas
jít se mrknout
na plot
ale díra nikde
pokud jsem ho včera opravil
no
na to bych přece nezapomněl
ale
ajaj
teď se mi něco vrací
jen mlhavě
snad na to přijdu
pokud ne
tak se tím určitě nenechám rozhodit
dnes volno
co podniknout ?
žena stále nekomunikuje
začíná se tvářit
všelijak
plot opravený
déšť stále intenzivnější
snad bych mohl
teď jsem to zapomněl
tak asi zkusím
něco jiného
nebo si zahraju kostky
zkrátka se nenechám ničím rozhodit
stále horší
stupňuje se to
nevím
počkat
už se mi to zase vrací
není možné
asi jsem neměl přestat
jenže jsou pryč
zajdu za doktorem
aby mi předepsal nové
každopádně
situace se komplikuje
vzpomínám
i když ne zcela jasně
že jsme se
před pěti dny
rozešli
děsně zuřila
nikdy
už mě nechtěla mít na očích
já rezignoval
nepřiléval olej do ohně
stejně je ale neskutečné
na něco takového
zapomenout
jen doufám
že v tom není ještě něco
víc
každopádně
když už jste tady
nechám si poradit
měl bych se tím nechat rozhodit?