Skály stoji opodál
kde se jejich název vzal?
Poklad, že prý hlídají
stromy skály skrývají.
Jsou prý vidět jenom z vzduchu
nezpůsobí mnoho ruchu.
Věky už tam čekají,
stát tam budou potají.
Uvnitř skal je drobná skrýš,
přijď blíž, ať ji uvidíš.
Cesta mechem zarostla
v noci světlo, ve dne tma.
Jedna skála, taje dva
prvosenka vykvetla.
v mechu kroky tiché jsou
Větry vůni přinesou.
~~~~~~
~~~~~~
Voní, skála, voní les
voní něžně mělký dech.
Po malinách, borůvčí
Co si život poručí?
~☆~
Ztracen v hlouby lesní tišiny,
den plný krásy a pohody nad jiný...
Krásný večer, Míro
25.03.2022 21:48:05 | Emily Říhová
Tvá báseň mě velmi oslovila. Tyto mám ráda a s Tvými verši jsem se s dovolením tiše prošla Tvou mechovou cestičkou.Nádherné.
17.03.2022 21:02:39 | Jarunka