Strašlivým pohledem jsem dostal odpovědi,
na nevyřčené své a dozajista trapné otázky.
Snad kdybych věřil, šel bych ke zpovědi,
a dostal rozhřešení s trochou nadsázky…
Však ve mně víry je, co by za nehet, se vešlo,
a v kostelech já spásu nikdy nehledal,
být k lidem milejší to nikdy mi moc nešlo,
já všechny od sebe raději odehnal…
Jsem starý vlk se zmrzačenou duší,
co s životem se navždy bude rvát,
ten co má věčně nastražené uši,
a děsí ho noci, v nichž sám má uléhat.
I zmrzačená duše občas pookřeje,
když bytost nádherná, překročí jí práh,
a potom tajně, jak lokaj bez livreje,
odmetá v srdci svém letitý prach.
Já tiše poslouchal ten cizí příběh,
těch něžných retů milé žvatlání,
a nechtěl soudit ji příliš křivě,
když spílala mi o svém provdání.
V tak mladém věku už tolik utrpení,
těch šrámů na duši, nespočet ran,
lehli jsme v lůžko, nazí, odhalení,
v pocitu souznění a zcela bez zábran.
Na její hebké kůži mé tvrdé ruce změkly,
a s každým dotykem opouštěl mě splín,
dvě duše ztracené, přátelství se zřekly,
když něžně líbal jsem, jí nahý klín.
Řekla, že mohu napsat báseň o ní,
tak důvěrně já její svůdné tělo znal,
ještě se třesu, když marně toužím po ní,
jak by mi osud, spřízněnou duši vzal.
Byla tak krásná v hvězdném třpytu,
a snad mi ji hvězdy, té noci seslaly,
já na ni milou vzpomínku měl vrytu,
navždy, jako když cejch se vypálí.
Hned ráno odešla, a když ji dneska minu,
z hvězdného třpytu paní půvabnou,
ten její pohled, jako bych cítil vinu,
svou zmrzačenou duší proradnou...
TA nádherná upřímnost a čirost :-) Dnes už lidé jen zřídka jsou tak upřímní a bezelstní jako Vy. S pozdravem Liora.
05.03.2024 11:59:29 | Tóny duše
Moc se mi to líbí. Připomíná mi to verše Francoise Villona. Nadšeně dávám ST a posílám pozdrav z Prahy.
19.03.2022 20:01:03 | danaska