Hladina rybníka zvolna se vlní
místami vlnky mění se v vlny.
Obrazce vlní se, sčítají, tlumí
rybníka hráz tlumí ty vlny.
Však proudy spodní
dílo své konají.
Na hráz tak útočí
potichu, potají.
Kapka ven prosákne, druhá i třetí.
V potůček spojí se kapičky "dětí".
Povolí po čase nejpevnější hráz.
Pak voda bere, co bral dřív jen čas
~☆~
Velmi pěkná báseň.Nejdříve se krásně vlní a závěr, ten mě hodně ,,oslovil."
23.03.2022 19:32:32 | Jarunka
tyjo.. ten závěr...*
20.03.2022 18:04:32 | Sonador
No, to víš.... *
20.03.2022 18:26:31 | Protos1182