pod mrakem
neprší, ale mohlo by
zvedá víko od kanálu
pohled dolů provází nejistý škleb
je to na dobré cestě
problém vyřešen?
nemáme nic, ale pokrok se blíží
šedá bílá, šedá bílá
co děláš, kreténe!?
jdu a mám přednost, nic moc zajímavého
pořád v pohybu, nic mě nezastaví
kolem se mihne nějakej chlápek
co si sakra myslí, že dělá?
kam si myslí, že jde?
kam skutečně jde?
jdu dál
zahnu doprava otevřenými kovovými dveřmi
é pané tadý mamé zavřénó
dvojitý hranolky bez přílohy
né pané nemamé
opět na ulici
v proudu lidí se musím doslova prodírat
zdarec zdarec, co ty tady?
ehm, promiňte, my se známe?
hele to nejsi ty! to nejsi ty! no toto
zase něco
ale pořád ani kapka
na zastávce je to tak
někteří lidé stojí v řadě, někteří se tlačí dopředu
já stojím stranou
táhne z něj jak z žumpy
zřejmě o tom ani neví
musím vás požádat, abyste si nesedal
eeeeeeee, co?
NE SE DEJ TE SI, je to zakázané
tři zóny
to máme za sedmadvacet
můžu si sednout?
vždyť je polovina autobusu volná, ne?
ale tohle je moje šťastný sedadlo!
brzda plyn, brzda plyn
v zatáčce trhne volantem
ale lekla ses
ona už si zase spí
nech ji. hlavně, že z toho nic nebylo
já píšu velice čitelně
něco si naškrábu, ale…
a furt a furt. nejsi ty narcista?
ani narcista a už vůbec ne nacista
Šatrapy rozcestí
zastávka není na znamení
pištivý smích na sedačce přede mnou
jeden by to nevydržel
já bych to nevydržel, sedět ještě uvnitř
můj čas se zvolna krátí
a já doufám alespoň v malou přeháňku