Lyžaři dovádí
po vráskách krajiny
jak bublinky v limonádě
v horské hospodě
Náklaďáky šplhají do kopců
jak brouci obtěžkání břemeny
Nekonečný průvod mravenců
aut na dálnici
Radlice rolby
královny sjezdovky
jak kusadla roháče
jak parohy jelena
lesů pána
Jaru kanou slzy
z větve jívy
se prořezávají mléčné zuby
Jaro se prokusuje
studenou, bílou kaší
z pohádky Hrnečku vař!
matky Zimy
Jaro se projíždí
Na zbytcích
zašmodrchaných kolejišť
lyžařských projektantů
Lístky a semena
pracovníci fyzikálního výzkumáku
se vystavují pokusu
Jejich tmavé kabáty
absorbují více slunce
a oni se protavují
do reflexní kaše
Vousy smrků
na tvářích hor
s výškou ubývají
Pod modří očí oblohy
jich zbyde jenom na strnisko
nojo horská atmoška je vždy fajn jsem horskej tvor ,takže fajn text.)
22.03.2022 09:15:17 | xoxoxo
Díky, moje bydliště je v absoulutní rovině, tak je to pro mě na horách změna. Mám hory moc rád.
22.03.2022 09:40:51 | Kaj
já hory mám taky ráda a nemusíš děkovat , četla jsem ráda :)
22.03.2022 16:52:12 | xoxoxo
Ten závěr se mi moc líbí Kaji, vybavily se mi Postřižiny a v nich nová móda jarního zkracování.
21.03.2022 15:39:40 | Vivien