Vláda Zeměkoule existuje.
Jsme to my
s děravýma kapsama
a sny.
Přes všechny hodné strejčky,
kteří nás vedou za ručičku
a naše názory tlačí buldozerem
do hranatého paneláku,
kde fasují uniformy
i naše tváře
se formují do masek mlčícího klauna.
Vláda Zeměkoule existuje.
Drvo sa listiem odievá.
19.11.1987