Ve žlutobílých šatech
s hnědým páskem
jsi jako průzračný
podzimní den
Rád se Tebou procházím
pod nohama nám šustí
všechny peníze světa
Učíš mě říkat
„Mám rád.“
Jako bych byl malé dítě
Opakuji po Tobě:
„Mám rád
všechny nehoráznosti
které Ti posílám“
„Mám rád
horečnatost očekávání
s otazníkem
zda ještě zareaguješ.“
„Mám rád
moře nejistoty
přes které se plavím
nevěda, zda Tě naleznu
na druhém břehu.“
„Mám rád
rozhovor s Tebou,
ve kterém mi umíš ukázat
že je ve mně někdo jiný.“
Potom se na mě podíváš
řekneš: „Pro dnešek stačí.“
otočíš se
po směru mého dechu
jako zkušená jachtařka
Sfoukávám lístky tvých šatů
jako svíčky na dortu
Přeřezávám
korpus kmenu
nasávám jeho vůni
kochám se kresbou dřeva
kocham Cię
Tak ta je krásná. S tím vším, co se člověk naučí mít rád, a i podzim jako královnu milovat.
24.03.2022 09:48:11 | Vivien