Co se to stalo s námi
tam mezi květinami
na poli zoraném zakopanými minami
bezrucí, beznozí, s plody vytrhanými,
na půdě, v níž místo obilí,
temné síly
včera nenávist zasili?
Proč se to stalo s námi,
na poli za branami,
kde černý havran nápis skřehotá,
že dost už bylo života
a svoboda je v smrtném práce objetí,
a tolik mrtvých bude bez dětí?
Když lež pase ovce v ohradě,
pak výsledek je nasnadě
a pěkné, tučné je pak stádo,
co na povel bečí rádo
a jde, kam pasák nařídí -
vesele do masokombinátu,
bez lidí.
Pěkné to máš, leč to téma moc pěkné není :(
31.03.2022 09:23:19 | Constantine