Smírčí kříž
Tříska zatržená do krajiny
Co značí, kdo si vzpomene?
Jsou zločiny a strašné viny,
které unese jen hmota kamene
Pod jejich hroznou vahou,
stále víc se k zemi kloní
Kdosi veden hnusnou snahou,
rameno mu ještě zlomil
Nápis už význam ztratil,
též znak, co přines zmar
Vítr a déšť dávno změnil,
vše v nečitelnou směsku čar
Prohlížím zbylé ruiny
a lehce odávám se snění
Zvítězí dříve tíha viny,
nebo vše smaže odpuštění?
Komentáře (3)
Komentujících (3)