Nenechej vyhasnout plamen,
který ti srdce rozehřál,
i kdybys byl sebevíce znaven
a nad propastí stál,
či na konci duhy,
s kyticí bílých kopretin,
koně pohnal bez ostruhy,
skrytý za chladný stín.
Podívej se do oblaků,
k té velké modré pláni,
pohlaď peří tažných ptáků,
možná někdy za svítání.
před lety ke mně takhle v polospánku někdo promluvil a velmi důrazně řekl "nenech vyhasnout plamen!" ...a tak se od té doby snažím, ale párkrát měl na kahánku (plamen - dobrej vtip:)