Anotace: Jedno ze dvou témat, ke kterým jsem se v následujícím čase vracel.
Sbírka: Vzdoromládí
Démosthénés
s jazykem zkrvaveným
a nafouknutým břichem
v místech, kde je písek nejjemnější.
Zabývám se pachem svých výkalů,
neboť neexistují zakázaná témata
a vlajková loď svátků
se tupě, dunivě
proměňuje
v tisícihlavou obludu.
Snědl jsem sváteční sako i s kravatou.
Je to chutnější,
než se hádat o 15 talentů
a pak chroupat oblázky.
Jahody v pravidelných intervalech
rozplácané po zdi
kvarta
sexta
a sedm trpaslíků
a čtyři piva.
Beznadějný žvanil
zlořečí králi,
který mu nafoukne břicho.
Slunění na pláži
tak zbytečné s modrým obličejem.
Zrnka písku
se proměňují v slova
vzatá nadarmo
do úst.
Zní to z něj.
Vnitřnosti se kazí
a ústa stále melou,
stále přemílůají ten puch.
Mouchy, zvědavé a hladové
posluchačky
hledají.
Proměna řeči a masa
v hnilobu.
Přemítám o svých výkalech,
neboť kráíl naznačil
vše:
Neexistují témata!
Démosthénés
pije slanou vodu.
Z každé vlny usrnkne
a když opadne
tichoučce si odplyvuje.
15 talentů a rozedraný chitón
po strýci,
To je celé mění.
Král má Filipa.
Potají se zabývám Démopsthénem,
neboť
neexistují výkaly.
21.1.1988
pfíha... tedy nevím, jestli jsem pochopila tak jak...? ale pochopila jsem po svým:) a líbí se mi to*
04.04.2022 10:44:59 | Sonador