Přišel k nám Satan
uzavřít deal,
namísto pluhu
špičatá steel.
Hovoří s námi tak sladce a mile,
jak nám chce pomoci
v prospěšném díle:
"Uzavři se mnou
smlouvu pro vyvrhele,
není pro děti,
nebude žádné Jů a Hele.
Rohanskou se mnou
zavři sázku,
za mlhou černou
prodej k lidem lásku.
Přikaž ať lidé
svá srdce zavřou do kamene
a mysli jen na své bene, bene.
Jedno pak z uší všem uzavři voskem,
to aby nemohli myslet snad po svém.
A jako Had lži našeptej v druhé,
o tom, jak v pekle jen dobře bude.
Očím pak přikaž, kam dívat se mají
a rtům potom,
ať hlavně nereptají.
Ať smějí křičet jen s křičícími,
ta správná hesla hrdly svými.
Směj se pak krutě
cizímu utrpení,
vždyť pro Tvůj prospěch
nic lepší není.
Vyvolej strach a
otevři obchod s iluzemi,
získáš pak vše,
koupíš si celou Zemi.
No tak se upiš,
upiš se mi!"