Víry padajícího sněhu
prosvěcuje difuzní světlo
sídlištních luceren
Projíždím mezi vyprázdněnými bloky
osekávám vyhozené
vánoční stromky
Uprostřed betonu a asfaltu
vdechuji vůni lesa
Odlesky ve třpytkách v jehličí
září jako vzdálená souhvězdí
jako odrazy na hladině
v teplém letním večeru
Rozmanitost tvarů větvení
jako by nepatřila
do pravoúhlé nudy
V doteku řezu kmínkem
hladím posvátnou chvíli
svátečního stolu
neznámé rodiny
Jako bych mohl nalézt
i borovičku
z dávných Vánoc
mého dětství
Našel bych v ní cestu
od studených vloček na zátylku
do příbytku
kde jako mihotající plamen svíčky
hřeje, svítí a pulzuje
vzájemná blízkost
Ulicí kráčí dívka
její blonďaté culíky
míří do stran
jako křídla anděla
Mám se nechat vést?
Rozhodně se nechat vést culíky anděla
tu vlevo tu vpravo vše jedno
co s tebou leckdy udělá
umělec když se dovtípí
že stále žiješ
má lásko
češtino.
Díky za poezii.
:)
13.04.2022 09:22:29 | Now
Taková prima* (po)vánočně upletená vánočka.
(Obešel jsem, jen ten poslední verš.)
11.04.2022 16:57:19 | šerý
Milý Šerý, vadí Ti toto: Mám se nechat vést? Proč? Krásný den.
12.04.2022 07:35:44 | Kaj
Oh, že "vadí?" To je příliš silné slovo. Já jsem jen tvůj čtenář a je to jen můj názor, pocit - nejsem kritik! Osobní postřeh ber s nadhledem, který není žádným vodítkem. Tak asi, Kaji.
Měj se jarně a prima.*
12.04.2022 12:05:34 | šerý