Poslední tulipán vzňal se v okovech
modré oko tvé sluncem zalité hřeje
rudá tvář a rorýsi v zrcadle jezer
za oknem křišťál září a prolamuje
slaměnou bídu v sandálech mnichů
Lovci zvuků lásky tepají do jasanů
ladně vzlíná voda vysvěcená v mlhách
oblakům napospas ležíš tu bez šatů
Břízo moje bílá! Přísahej na zlaté vlasy!
dřív než vrosteš mi v krvavé srdce
Od pólu k pólu voníš jahodami
a útroby věnců na krcích šamanů
levitují v milostném aktu větvoví
tulipán v čerň obrátiv se - šeptá
přežil jsem... Toť svěcení jara