počátek jara staví kříže
dějiny píše v ostrém fontu
východní slunce horizontu
sytí se krví
kraji blíže
stínuje stromům holá těla
korunám četná prázdná hnízda
jen v uších paměť
živě hvízdá
jak loňskou vírou pernatěla
příroda sama jasnozřivá
/na spoušti lásku
utrpení/
zpívá kde nebe je a není
kde člověk ostříž
straka
skřivan
POVAŽUJI TENTO TEXT ZA VZÁCNÉ GRANÁTOVÉ JABLKO VYZRÁLÉ POEZIE A BLAŽENĚ
JE OKOUŠÍM ST*
16.04.2022 11:29:38 | Frr
Přeji dobrou chuť a je mi potěšením se na ní i trochu podílet,...děkuji.
16.04.2022 14:49:28 | cestadolesa
Počátek jara staví kříže, stínuje stromům holá těla, však víme, nejen Velkým pátkem, nám paměť loňskou vírou pernatěla ...
Tvá báseň, opět se mi moc líbí. Jsi prostě cestička.
15.04.2022 19:18:52 | Vivien
Děkuji za vstřícný a milý komentář, Vivien. Doufejme, že za horizontem již bude brzy hmatatelný cíl...
16.04.2022 14:47:09 | cestadolesa