Sbírka: Vzdoromládí
Podle tvé duše
ještě rozestavěné
nazval bych toto místo „Zmatení“.
Stejně jako pojmenovali
bibličtí praotcové
město s věží.
Jenže ty nejsi z nepálených cihel
a vůbec už nedosahuješ k nebesům.
Přes Babylón se přehnala spousta potop
žhavých jak kujná ocel
a tys odešla s jiným národem
do úplně cizích míst.
18.7.1988