~~~~~~~~
To ranní slunce
probouzí nám den
paprskem do ložnic mrkne
kdo je probuzen?
Ty,co ještě vyspávají
třeba jen tak nalehko
/i nahatě/
v hebkých peřinách
nechám ještě chvíli spát,
ono se jim totiž může
„o mně,slunci zdát“.
/co vy víte/
Pak je jenom pohladím
a na tvářích hřeji
ospalce to brzy vzbudí
„dobré ráno“
přeji.
Někomu snad nedošlo
že už jsem skoro polední,
ale mně to nevadí
vždyť pozdrav „slunci“
/kdykoliv/
moc pěkně zní.
Večer potom zapadám si
za vysoké hory
přes temnoucí oblohu
dělám jen tak
vzory…
Červánkové nebo zlaté
nebudou-li deštné mraky
večer uvidíte....
~~~~~~~