Sbírka: Vzdoromládí
Stejně jako květina
čekal jsem na déšť
dlouhé roky.
Mražení, které mi přechází po zádech,
vyvolává alespoň jména
těch, co se za tu dobu ztratili v nenávratnu,
anebo opustili tuto loď
v době, kdy měli
odstranit šíleného kormidelníka.
15.9.1988