Stigmata života
Anotace: Malování slovy 2022
Běhá paleta.
Kus světa.
Duše omeleta.
Možná snímá
a zdvihá.
Leč čas nečeká.
Stěny se vlní
do třpytu vln.
Přebarví se i trn.
Ve světě bolu
jdu k molu.
Dívám se do země.
Mluvím jemně.
Do rukou beru krásnou zem,
stávám se jí s povzdechem.
Vsákla řeku s rozkolem.
Úděl snů s předstihem.
Tvá země jsem.
Mír cítím i neprůstřelným dnem.
Dýchám bez masky s nádechem.
Výdech beze změn.
Obraz není šedivý.
I bílá dělá divy.
Červená dodá opálení.
I chudý brach
sejme stín viny.
Každý šlape lán jiný.
Bramboru kope sám.
Životem odhodlán.
Jiskra píše tečku.
Barva míchá kérku.
Pronikla jsem.
V klínu stínu.
Přežila jsem
i pokřtila jsem.
Svoji vinu.
Zem polyká špínu.
Do obrazu plynu.
Vstříc rýmu.
V nekonečnu najdu.
Přečteno 172x
Tipy 17
Poslední tipující: Amonasr, Dejvis, Nona, Frr, Akrij8, Sonador, Fil, Psavec, ukrytá v máku, WWW, ...
Komentáře (12)
Komentujících (6)