Prší , kapky se zvolna nesou k zemi
Je chladno, z úst pára stoupá.
Prší, a kapky zkrápí zemi
Po "vlasech" tečou líně dál.
Teplo, vypadá jinak
kapky, zvolna přechází v liják.
Už pára line se z lesů
bez hlesu stát, jak strom koukat k lesu.
Prší, leje
strom se jak blázen chvěje.
V větru jako v smíchu
Nestoupá pára, chladne zem.
~