Víno.
Víno, oddaný přítel žen a mužů,
co když čeká,
myšlenky v něm zrají,
a jeho skryté slunce
vydává svou zář.
To teplo rozjasňuje tvář
a na rty se písně derou.
Spojuje ruce a duše snoubí,
stvrzuje mír a dává naději.
Dlouhá cesta je k jeho zrodu,
stává se potem a krví země,
a když zdaří se,
je radostí a pýchou tvrdých dlaní,
které mu život dávají.
A tak než jiné, pijme ho raději,
pro příští i vzpomínání.
Přečteno 138x
Tipy 12
Poslední tipující: šerý, Fialový metal, Jeněcovevzduchukrásného, Marten, Psavec, Friday, Vivien, Protos1182, Frr, mkinka
Komentáře (6)
Komentujících (4)