Na dlani leknínu květ,
v něm tiše svíce plane.
Světlo žlutobílé
nespálí hebkou dlaň.
Na krajích zlatá s růžovou se leskne
A zbytek bělostí čistoty.
Na dotek hebký jako samet
perleť na spodku se skví
Světlo svíce hřeje
ať prosvětluje dny.
~☆~