zuby brousím
utnu cosi
ve dne v noci
vstávám lámu
kosou kosím
kdo jsem a
co jsi vlatně ty
podnosy plné dobrot
slon má chobot
ty jen ruce
strnulé levné
za pár kaček
snídám rosu
v nosu pocit hnusu
zas ten den odjištěný
asi ho už hodím
ať si třaskavě vybuchne
zabije mně zcela levně
kdo jsi ty uvnitř téhle bytosti
proč jsi takový nelítostný
zírám do nebe nezdvořile
v té víře co je se mnou ovine mne
zatají dech když umřu trošku
každý jen tak láskyplně po kousek po kousku
každou noc vstávám z mrtvých ubrousků
zažívám chvíle plné zatajených vzdechů
usnu a zase beznaděje skonám
tohle konám v mírných mldlobách
hledám všude kde se dá
ale najít se dá jen velmi těžce
z nebe provazy deště kaluže krve nebeské
kde pak jsi ty kousku toho levného pocitu
myslím ten malý nepatrný kousíček něco jako pocit štěstí
tělo tvé prostoupí naděje ale ta hned zlehka odejde
a zase jsi tam ten zkurvený parchant nikým nevítán
prostě jen si existuješ v téhle realitě kolohnátovité
napospas smrtonosné honosné zrůdné realitě
kdy ji zase ucítím tu vůni svěží nepatrné radosti
v obyčejné každodenní hlouposti a nebudu se bát a lkát
protože vím že odlétá velmi tiše nečekaně
vzpomínám na účinky alkoholu ten pocit měl jsem
nadnesený jako že teď jsem pravý člověk
bez zábran vše na dosah život před sebou mám
už je pryč uhodila mně silně do hlavy tyč střízlivosti
náhle už nic nedokážu vše je tak velmi daleko
vše my uteklo zbývá jen bída a pád do hlubin čeho si
tam nechceš být polapen temnotou nesmírnou všehomíra
je tu díra a tam by jsi nejradši zalezl
deprese na tebe dotírá a kouše mrcha
ne to není cesta je to výlet do pekel
dnes i zítra prostě každý další den
chci ven nemohu dýchat dusím se
jsem ji stále blíže nebezpečně blízko
sám na celou temnotu realita nebezpečně odkryta
sunu se k zemi tvář si rukama oblepím
roztříštím se na malé lhostejné kousíčky
nehýbá se ale není tak zcela mrtví
jen neschopen jakéhokoliv pohybu
ustrnul tu v čase a v tomhle prostoru
už dál nemůže nikdo nepomůže nemůže
nepoznáš ho v davu vypadá obvykle
jen smích na jeho rtu nenajdeš
už zapomněl jak se ta grimasa provádí
doprovází obyvykle pocit štěstí
on je v levelu hnusu naprostého sebeteroru
sune se nahoru ale zase jako by tunu nesl padá na hubu
možná se probudí nebo ho něco odnese jako nepotřebné lidské smetí