Dědovi

Dědovi

Anotace: Malování slovy 2022

Už je to dávno,
co odešel si do nebe.
Já vím, neměla jsem
čas na Tebe.
Práce, děti i spěch.
Honění, složenky i lem.
Dnem za dnem.

Vzpomínám na náš rozhovor poslední.
O té milé jabloni.
Nová Ves už mi nepatří.

Přesto vítr ví.
Pole jsou jiného
a Tobě říkaly pane.
Bože, vzpomínka žene.

Beru to, co nestihla jsem Ti říct.
Možná jinak svítí měsíc.
V očích porozumění i víc.

Čas nevrátím. Vím.
Hrob mluví též.
Mám Tě ráda.
Z mých slov roste keř.

Za chvilku budeš mít narozeniny.
Den bude jiný.
Nebeský a křehký.

Dořekneš věty
a dáš vítr hezký.
Krupkovi měli vísky.
Hospodářství i zítřky.
Ostrov blízký.
Autor mkinka, 29.04.2022
Přečteno 119x
Tipy 8
Poslední tipující: Marten, Frr, Psavec, Amonasr, Fialový metal
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Vždy se objeví to, co jsme měli, ale neřekli. Mnohdy se to stane proto, že máme dojem, že ještě není pozdě. A pak...

29.04.2022 19:25:06 | Kan

líbí

Ano. Máš hlubokou pravdu.

29.04.2022 19:51:14 | mkinka

líbí

Hezká vzpomínka.
Ať se daří.

29.04.2022 10:20:33 | Fialový metal

líbí

Moc děkuji za čtení básně se slzou psanou.

29.04.2022 10:25:51 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel