U starých schodů
kamsi do oblak
starý pán a čas
zastavil se
dnes
jak před mnoha lety
zas.
A kolem trny rudé hlohyně
odplatou hrozí,
kdo víru neodloží
v obraz starodávný
a jeho rám prázdný.
A kolem šeříky,
ty letos divně kvetou,
když pomněnky
vijany své s trávou pletou
do mlhou uplakaných rán.