* * *
hle, jak mlha se plazí ulicemi
objímá podloubí, objímá zákoutí
hřbitovy, kde spí naši drazí
v té mlze bílé leckdo zabloudí
poslední opilci vrací se domů
vrací se milenci z ,,nočních směn“
prázdné oprátky – visí u krovů
a já civím do čtyř holých stěn...