Nauč mě samotě,
kde se kdy nechat být
sám ve své prostotě
přijít a odejít.
Nauč mě mlčení,
tvé bodré učení. (joho)
Nauč mě radosti
jiskřičkou ve vočích,
bez strachu, bez zlosti,
ať zvítězí vždy smích.
Nauč mě vidění
bez pochyb, zmýlení. (joho)
Nauč mě záměru
život si nezaklít.
Bezbřehou důvěru
navzájem můžem mít.
Nauč mě trvání
ve správném konání. (joho)
Nauč mě libosti,
ať nikdy proč není
smutku a lítosti,
vše se vždy povzmění.
Nauč mě podivu
být v lásky předivu. (joho)