Sbírka: Vzdoromládí
Ticho prorostlé uzeným masem
zapaluje umouněné chutě,
ze kterých raší cáry dehtu
jako nádechy
v okamžicích znovupohasnutí noci.
O přestávce jsem naučeným pohybem
vylovil utopence
z lahve u postele
a k ránu se z dálky ozvalo
cinknutí píchaček.
18.-28.2.1989