Poslední slovo
Anotace: co dodat? :-) :-)
Vítr fouká, žene vpřed světlé listí v černé tmě.
A Já se loučím v podvečerní hodině.
Hluboko do temné dáli mé srdce upadá.
Je to jako první jarní námraza, která pokrývá prázdné cesty.
Muž v plášti ke mně přistupuje a jiný osud mi nyní slibuje.
Do tváře mu nevidím, neboť jeho šat halí temný dým.
Ruku mou si s sebou bere a nechává přitom dveře otevřené.
Já vstupuji za ním do nekonečné dáli a necházím zář Měsíce v mlhavém kraji.
V těle najednou cítím neskutečnou bolest a tělo mé padá k zemi.
Pokládám si najednou otázku, co tedy doopravdy je mi?
Červenou louž mé oko znenadání spatří a já koutkem oka zaregistruji velké ostří.
To muž jde proti mně a ruce krví má zmáčené.
Hlava má do mdlob upadá, je to taková malá jarní únava.
Není tu nikoho, kdo by v sychravém to dni, objevil ztracenou mou duši jako první.
Tělo později v černé skříni je vezeno a ty ptáš se mně na jméno.
Rty mé však stále tiše jsou a ty stačíš mi říct své poslední - nashledanou...
Komentáře (0)