Láska tančí ve vzduchu
když letí další motýl
v barvě duhy
prý už je to druhý
svého druhu
pán dobrodruhů
na okružní plavbě
letošního léta
Stačí zadat kurz
a vyplujeme
ze zátoky
na širé moře
a pak k hoře
kousek za obzor
abychom stihly
svítání na úpatí
za chvění ranní rosy
A až jednou v noci
zhasnou hvězdy
a my se potají zadíváme
do světel našich duší
obtiskneme celý svět
do našich map
neviditelnou tuší
Jsme motýli
duhoví cestovatelé
bez kompasu
na cestě za opojením
letošního léta
když víme, co nevíme
a tušíme, že láska vzkvétá
až když zhasnou všechna světla