Sbírka: Vzdoromládí
Touha se vyváží
potrubní poštou
až k laním do lesů
až k dlaním do hlesů.
Vím.
V beznadějné hře na rozum
hledám znaky,
že jiní šílí.
Ve chvíli, kdy jsem balancoval
bos na břitkém ostří pravdy,
chtělo se mi provolávat slávu
obtížnému hmyzu
přísedícímu.
10.4.1989