Venuše
U břehu moře z mušle vystoupila,
z mušle, která lesklé perly rodí.
Do vlasů skrytá a bílá jako perla byla,
vlny ji na břeh doprovodí.
Zrozená z husté mořské pěny,
zpola člověk, napůl boží dcera.
Hukot vln balí ji do ozvěny,
toho hvězdného, za večera.
Tak náhle krása se zrodila se
básníkům, či malířům pro potěchu.
V mořské pěně brodila se,
zasněná a tichá, beze spěchu.
Přečteno 128x
Tipy 18
Poslední tipující: Leynd, Sonador, Marten, Protos1182, Květka Š., šerý, Psavec, CULIKATÁ, Frr, Fialový metal, ...
Komentáře (6)
Komentujících (4)