Jiskřivá pomalu teče travou
vzácná a čistá, nekruťte hlavou.
Oblázky kamenné potichu chladí
jak horský potůček cestu si krátí.
Vlní se tráva ve vlnkách vody
kamenné peřeje, jak lidské schody
Bublá a víří, čistou má tvář,
tak jako počátek každého z nás.
~☆~