Sbírka: Vzdoromládí
Opět čas svařeného vína,
Teď umlká mi mlčení.
To dlouhé ticho
Odválo mi slova
Do rachotu žití
Do kolotu světa
A já už myslel
Že více se to nezmění
Náhle se vrátila
Šepotem a zpěvem
Znovu se vzdala
Nechala se svázat
Jen pro tu chvíli
Z marnosti bytí vzatou
Jen pro zastavení -
Pro tu chvíli
# # #
Svatou
# # #
Díky můj Bože
Za uzlíčky malé
Za vrnící
Štěstí nenadálé
1.12.1997