Dívám se na řeku,
jak v ní čas plyne,
dívám se na řeky jiné,
jsou také - na útěku.
Dívám se na odstíny vody,
na pěnu, vlny, tah pstruhů,
jak vodní ptáci podletí duhu
zpátky do nepohody.
Vrby se nad vodu sklání,
vlny jim odbíjí čas,
i někde uvnitř nás,
nás hladí vlídnou dlaní.
Jako ta voda, plynou i léta,
od pramenů, až na konec světa.