Doteky nedotknuté
a tolik dotčených,
a tolik uzlů na životě
pro zrcadla ohmataná
pro hvězdy jež opadaly
pro slova hlavně -
jež nezničena
stále do očí pálí
pro lišky za večera
jež vinice naše ničí
a já je neostříhal
neb růži Šárónskou
jsem zahlíd v šeru...
tisíckrát na světě
a miliónkrát v duši
všechno je zapsáno
a smutek tomu sluší
a řetízek z pouti
a tři věci na něm...
někdy 2004 - 2006