Praha
Anotace: Malování tahů 2022
Všude plno lidí.
Neznám jejich jméno.
Heslo přeplněno.
Babička slovo dá.
Ta ona jediná.
Hledám průlom mezi světy.
Pohledy i přímé vzlety.
Zůstávají bezejmenné věty.
Je teplo, ale přesto,
proč mračit se jako jiní.
I velkoměsto má svá překvapení.
Nenajdu místo k sezení,
ale to nevadí,
hlavně, že do mě nikdo nestrčí.
Metro už letí do cílové stanice.
Okamžik dá více.
Promnu si oči
a vím, že vrátila jsem se z vesnice.
A tak si vzpomenu,
jak do malty přidávaly se vejce.
Dříve Juditin teď Karlův most.
Historie i světa galerie
a dobře mi je.
Slovo má ovace.
Otvírám oči.
Nejsem turista,
ale rodák.
Možná půjdu do parku
a vezmu si slamák.
Přežiji vedro a budu ve svých snách.
Přečteno 89x
Tipy 9
Poslední tipující: Cajka, Psavec, Frr, Fialový metal, zdenka
Komentáře (4)
Komentujících (3)